Tři prsteny pro krále elfů pod nebem...

Minas Tirith.cz

verze 6.0

1. května 2019: Stránky byly po letech neaktivity a zrušení freehostingu ic.cz opět uvedeny do provozu na nové doméně!
» Letošní rok nebude žádné PFko. Místo něj přišel vánoční dárek v podobě spuštění zbrusu nového projektu Minas Tirith, nového portálu o fantastičnu. Nechte si chutnat a Šťastné a Veselé! «
» Předvečer změn «
» PF 2010 «
» Vydán film "The Hunt for Gollum" (Hon na Gluma) «
» PF 2008 «
» dva nové projekty - Vektorizace Tolkienových map a překlad Thain's book «
» the Minas Tirith Project «
» Tolkienův syn, Christopher Tolkien, dopsal knihu ze Středozemě «
» hledá se pomoc na tvorbě nového fantasy portálu. «

Bylo nebylo, na konci ledna roku 2005 jsem se rozhodl, že napíšu stránky. Zaregistroval jsem si tedy doménu třetího řádu na známém freehostingu webzdarma.cz a s dříve naučenými povšechnými základy HTML jsem začal tvořit. Bohužel, jak už to obvykle u prvotin bývá, žádný zázrak to nebyl a o kvalitě textů, kódu či grafiky se nedalo ani mluvit.

Po nějaké době jsem se pustil do nového návrhu v hnědé, která, ač nemá s Tolkienovou Minas Tirith co dělat, zůstala charakteristickou pro Minastír.ic.cz až do dneška. Nebyl jsem však po nějaké době spokojen ani s tímto, a tak jsem po jednom neuváženém "hnutí mysli" stránky stáhl.

Naštěstí jsem zalitoval strávených hodin nad jejich tvorbou, množství shromážděných textů, které ležely ladem, a tak vznikl zcela nový Minastír na novém hostingu (na ic.cz) s novou grafikou, novými texty a novou chutí do jeho vytváření. Ačkoliv se ani tato verze nesetkala s valným úspěchem, přinutila mne k neustálému vylepšování, učení se novým věcem.

A jak šel čas, dostal jsem se do CSS(kaskádových stylů), odvrátil se od JavaScriptu, ovládl základy PHP a nakódoval stávající podobu těchto stránek.

Po čase freehosting ic.cz zanikl. Tedy zanikl – přestal nabízet freehostingové služby, a tak celá síť amatérských (spřátelených) webů zmizela v propadlišti dějin.

Stejný osud potkal i tyto stránky, a to na dlouhou dobu, až doteď. (1. 5. 2019), kdy byla koupena doména minastirith.cz a web byl opět oživen. Stará spojenectví zanikla, je čas na spojenectví nová ve zcela jiném světě. Začal další věk, už ne Minastíru, ale Minas Tirith.

Zakončím slovy mistra (Návrat krále):

At last the three companions turned away, and never again looking back they rode slowly homewards; and they spoke no word to one another until they came back to the Shire. but each had great comfort in his friends on the long grey road.

At last they rode over the downs and took the East Road, and then Merry and Pippin rode on to Buckland; and already they were singing again as they went. But Sam turned to Bywater, and so came back up the Hill, as day was ending once more. And he went on, and there was yellow light, and fire within; and the evening meal was ready, and he was expected. And Rose drew him in, and set him in his chair, and put little Elanor upon his lap.

He drew a deep breath. 'Well, I'm back,' he said.

Příjemnou zábavu!

Případné připomínky posílejte na e-mail sirkubador[zavinac]seznam[tecka]cz


Aktualizace

01. 05. 2019

Oživení webu.

04. 07. 2008

Drobné úpravy, přepracovaná sekce "Historie webu" díky nalezené staré záloze.

25. 09. 2007

Několik kosmetických úprav, oprav textu, změn v odkazech. V odkazech přidána sekce "Kampaně". Přibyly dva nové projekty.

"Dále oficiálně prohlašuji, že minastír.ic.cz se bude za jakýchkoliv nepříznivých okolností, vyjma těch opravdu nejhorších, vyvíjet dál a už teď jsou přichystány podstatnější novinky, které se postupem času projeví."

-- Váš webmaster

15. 05. 2007

Celý projekt přešel na tzv. Cool URLs. Všimněte si změn v "poli adresa" vašeho prohlížeče. Místo ošklivých hrůz teď uvidíte logicky vystavěný a snadno pochopitelný/odvoditelný "řetězec". Dřívější odkazy, pokud jste je používali, stále platí, ale je doporučeno je dál nepoužívat. Přidány nové ikony webu a odebrány staré, méně pěkné. Web je pak také bezpečnější.

14. 05. 2007

Opraveny texty, chybné linky, přidána mapa stránek(sitemap) v xml, nevýrazně předěláno menu, přidán odkaz na the Minas Tirith Project a informace o něm.

08. 05. 2007

Opraveny texty, chybné linky a faktické chyby, web byl od základu předělán. Nyní je mnohem sémantičtější, než byl kdy před tím. Na index se od této chvíle dá dostat i standardně, přes kliknutí na logo Minastíru. Loga byla také zkomprimována, takže nezabírají mnoho místa. Byly také vyhodnoceny ankety a přidány nové.

07. 05. 2007

Byla odstraněna známá bezpečnostní rizika, zavedena ochrana před spamboty, došlo také k částečné restrukturalizaci webu. Provedeny byly také drobné opravy textů a celý web byl zkonvertován do kódování UTF-8. Základní vývojovou platformou se stal GNU/Linux(distribuce ubuntu) a z phpEditoruIDE jsem přešel na javový jEdit.

06. 09. 2006

Nahrána zcela nová alfaverze stránek na server. Nevidíte přílišné změny? Jsou schované v kódu uvnitř, je teď lepší a čistší. Těšte se na betu!

20. 07. 2006

Nezjištěná chyba způsobila ztrátu dat. Začíná práce na nové verzi. Ze zálohy úspěšně obnoveno, zostřena ochrana proti útokům.

17. 06. 2006

Přidány slibované stránky a texty. Vyhodnoceny ankety a přidány nové.

16. 06. 2006

Po několika menších úpravách(rámeček...) jsme se zas dočkali aktualizace. Byly vyřazeny nepoužívané položky Chat a Diskuze v menu, avšak nezoufejte - nové kategorie spisky a povídky místo kategorie literatura apod. Užijte si je. Zítra dodělám obsah.

01. 04. 2006

Byly přidány texty o černé a obecné řeči, vyhodnoceny ankety a přidány nové.

20. 03. 2006

Byla provedena rozsáhlá korektura textů.

Jeden pro Temného pána, jenž dlí na trůně...

Odkazy

Historické
Fantasy
Ostatní
Osobní
Kampaně

Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže...